Staklena vrata MG 23

staklena-vrata-mg-23

MG23 staklena vrata u ultra tankom staklo-zid aluminijumskom štoku koji omogućava maksimalno iskorišćenje otvora za prolaz

Savremeni dizajn teži tome da staklena vrata nemaju svoj štok ili imaju štok minimalnih dimenzija, kao i da krilo bude bez ikakvog rama. Zahtev je da okov bude minimalnih dimenzija, a ipak izrađen na takav način da zadovoljava neophodne tehničke uslove bezbednosti i trajnosti.

Ova vrata se uglavnom izrađuju od kaljenog stakla 8mm debljine, ponekad i 10mm, a dostupna su 3 različita modela šarki i 7 različitih modela brava sa kvakama. Jedna od prednosti ovih vrata jeste dihtovanje koje se postiže sistemskim gumama profila štoka, tako da ova vrata sa svojim minimalističkim pristupom predstavljaju moderno rešenje ne samo u poslovnim prostorima već i u rezidencijalnim objektima kao sobna vrata.

Vrlo je raspostranjena upotreba MG23 vrata na ulazima u kupatila hotelskih soba, gde je potrebno zadovoljiti uslove zvučne izolacije. Štok ovih vrata je izrađen od aluminijuma što ga čini otpornim na vodu i vodenu paru, a staklo kao materijal je veoma otporno na mehaničke uticaje i lako je za održavanje. Najbolji tip stakla za ovakvu aplikaciju je Matelux staklo koje je fabrički matirano kiselinom. Matelux stakla se razlikuju od peskiranih (peskarenih) stakala po tome što je fabričko satiniranje kiselinom ujednačeno, trajnije i lakše za održavanje u poređenju sa peskiranim staklima kod kojih krajnji rezultat nije uvek isti. Peskiranje se vrši pomoću mašine koja izbacuje pesak pod pritiskom i koja matira staklo bombardujući njegovu površinu sitnim zrnima peska. Nakon brisanja fine staklene prašine površina stakla se lakira, kako bi se poboljšala postojanost površine peskiranog stakla.

Lakiranje se radi ručno i nikada ne može biti savršeno ujednačeno kao št je to slučaj kod Matelux stakala. Postoji nekoliko vrsta Matelux stakala, od kojih se najčešće upotrebljavaju Matelux Clearvision (belo staklo), Matelux Bronze (braon staklo) i Matelux Grey (sivo staklo).

Staklo vrata može se, po želji, ukrasiti folijama za staklo kako bi staklena vrata bila u skladu sa enterijerom.

Više informacija o print folijama za staklo mogu se naći na linku “Print folije”.