Naša misija

Savremena arhitektura podrazumeva vrlo rasprostranjenu upotrebu kaljenog stakla kao građevinskog materijala, bez obzira da li su u pitanju fasade ili unutrašnje uređenje objekata. Širok dijapazon varijanti stakla od bezbojnog providnog stakla, preko providnog bojenog, kiselinom ili peskom matiranog stakla, do neprovidnog emajliranog stakla u boji, stakla poboljšanih zvučnih svojstava ili stakla poboljšane čvrstoće zbog zahteva za povećanom bezbednošću, otvorili su ogroman prostor za upotrebu kaljenog stakla u enterijerima, kako poslovnih tako i rezidencijalnih objekata.

Najnoviji trend upotrebe kaljenog stakla otvorio je nove mogućnosti u izradi okova za kaljeno staklo, koji bi omogućio njegovu bezbednu upotrebu u enterijeru. Implementacijom aluminijumskih štokova minimalnih dimenzija, kojima je pridodat adekvatan okov za kaljeno staklo, tržištu su postala dostupna staklena vrata bez rama koja se sada mogu postaviti na ulazu u kupatilo. Vodena para iz kupatila ne nanosi štetu ni aluminijumu ni staklu, tako da se olakšava održavanje i produžava vek trajanja ovakvih staklenih vrata. Staklena klizna vrata su sada dostupna bez rama, a opet dovoljno stabilna i bezbedna da njima mogu upravljati i deca zahvaljujući soft-close mehanizmima čija je cena odnedavno postala pristupačnija na tržištu. Klizni zidovi sa zvučnom izolacijom omogućavaju korisnicima da podele prostorije i istovremeno ih izdaju većem broju klijenata, čime je omogućen povraćaj investicije za višestruko kraći vremenski period nego što je to ranije bio slučaj. Napretkom u nano tehnologiji, staklene tuš kabine se sada mnogo lakše održavaju, a uvođenjem saćastih aluminijumskih profila kao nosača staklene ograde, one postaju stabilne i bezbedne za korišćenje i bez upotrebe rukohvata ili stubova, što arhitektama diktira manje uslova i daje više slobode i prostora za kreativnost u obavljanju svog posla.

Misija kompanije MONT GLASS je da pravovremeno prati arhitektonske, dizajnerske i inženjerske trendove u pogledu implementacije inovativnih proizvoda i razvitka adekvatnih načina ugradnje istih, kako bi svojim klijentima pružila mogućnost uređenja svojih enterijera u skladu sa savremenim tokovima svetske arhitekture.