MGSW/MGFW Stakleni klizni zidovi

MGSW-MGFW-stakleni-klizni-zidovi

MGSW i MGFW klizni stakleni zidovi jesu pokretni pregradni stakleni klizni zidovi koji su pre svega dizajnirani kao unutrašnje pokretne pregrade i pokretni izlozi unutar šoping molova.

Osnovnu razliku između ova dva modela predstavlja parking jedinica. Kod modela MGSW vešanje svakog od panela se vrši u dve tačke, jer svaki od panela poseduje 2 rolera za kretanje kliznom šinom. Iz tog razloga je neophodno imati “h” parking u plafonu uz pomoć kojeg paneli mogu otklizati u parking zonu. Zahvaljujući vešanju sa 2 rolera po panelu, sa MGSW modelom se mogu postići visine do 4m i širine pojedinačnih panela do 1.2m.

Kod MGFW sistema vešanje se vrši u jednoj tački, uz pomoć jednog rolera po panelu, pa nema potrebe za parkingom u plafonu, ali se zbog toga ne mogu postići visine veće od 3m i širine pojedinačnih krila veće od 1m. Parking panela kod ovog sistema može biti na jednoj od strana zida ili se može podeliti po pola na obe, s tim što broj panela po strani ne može biti veći od 4. Vrlo bitan konstruktivni element oba modela jeste, ukoliko se klizne šine ne vezuju direktno za betonsku gredu, postavljanje ojačanja u plafonu u obliku čeličnog kutijastog profila dimenzija 80x80x3mm, koji zapravo predstavlja podkonstrukciju pregradnog zida.

Ove klizne zidove odlikuju sledeće povoljnosti:

  • Deoba prostora ili zatvaranje jedne ili više zona u roku od par minuta
  • Zastakljivanje otvora neograničene dužine i visine do 3.5m
  • Maksimalna transparentnost s obzirom na nepostojanje vertikalnih profila između panela
  • Potpuno viseći sistemi, sa kliznim šinama koje mogu biti sakrivene u plafonu
  • Bez ikakvih profila ili podnih vođica u podu
  • Klizni paneli koji se transformišu u vrata kada je pregrada zatvorena

MGSW/MGFW na tržištu nalaze primenu i kao pokretne fasade na ugostiteljskim objektima ili njihovim letnjim baštama, što vlasnicima ugostiteljskih objekata donosi niz pogodnosti, poput lake uočljivosti sa velike udaljenosti i brzo i lako ograđivanje letnje bašte, koja može neometano funkcionisati i tokom nepovoljnih vremenskih prilika tokom prolećnih, letnjih i jesenjih meseci.