MG 500 Staklene sanitarne pregrade

MG-500-Staklene-sanitarne-kabine

MG 500 staklene sanitarne kabine po meri

Staklene sanitarne kabine se postavljaju u javnim prostorima poput benzinskih stanica, škola, bolnica i drugih sličnih objekata u kojima je povećana frekvencija ljudi. Najčešće su poređane u niz i međusobno spojene, odignute od poda 10cm. Uslov je da budu otporne na vodu, lake za održavanje i trajne. Ali, pre svega stabilne i bezbedne za korišćenje, a istovremeno i statički lake kako bi i deca mogla da ih koriste.

Vrata sanitarne kabine moraju biti opremljena leptir bravom sa unutrašnje strane, dok sa spoljašnje strane moraju imati indikator zauzetosti.

Sama priroda staklene sanitarne kabine zahteva da je staklo neprovidno, a to se može postići sledećim materijalima koji zadovoljavaju uslove korišćenja u debljinama od 8 do 12mm:

  • Kompozitne (drvene) ploče – kao najmanje elegantno, ali najjeftinije rešenje
  • Kaljeno staklo 8 – 10mm debljine sa folijom sa unutrašnje strane – kao prihvatljiva varijanta sa optimalnom cenom
  • Obostrano kaljeno, emajlirano i laminirano staklo 4.4.2. ili 5.5.2. – kao ekskluzivna, ali skuplja opcija

Površina kompozitne ploče je hrapava, lako se oštećuje i grebe i higijenski je manje efikasna.

Staklena sanitarna kabina nema pobrojane probleme, ali folija sa unutrašnje strane takođe može da se ošteti ili ogrebe. Dobra okolnost je što je folija lako zamenjiva.

Staklena obostrano kaljena, emajlirana i laminirana sanitarna kabina je najelegantnije i najkvalitetnije rešenje. Veoma je laka za održavanje i dugotrajna. Kaljeno staklo je vrlo otporno na udarce, a površina i unutrašnje i spoljašnje strane je glatka i jednoobrazna. Staklo se teže oštećuje i grebe od kompozitne ploče i folije i kao materijal ispunjava sve higijenske standarde.

Za održavanje staklene površine sanitarne kabine koriste se premazi koji se izrađuju na bazi nano tehnologije, uz pomoć kojih se prilikom tekućeg održavanja vrlo malo vode zadržava na staklu. To održavanje čini puno lakšim i bržim. Nanošenje nano premaza je prilično jednostavno, a trajnost prilično duga.