MG 50 Staklene kancelarijske pregrade

MG-50-staklene-kancelarijske-pregrade

Kancelarijske staklene pregrade sa MG50 staklenim vratima

MG50 sistem je najpopularniji sistem kancelarijskih pregrada na tržištu. Svoju popularnost duguje minimalističkom pristupu kada su u pitanju profili i okov za staklena vrata.

U sklopu MG50 kancelarijskih staklenih pregrada moguće je imati staklena vrata bez rama, zahvaljujući aluminijumskom štoku (4.5x4.5cm), koji prihvata staklo sa svih strana.

Veza dovratnika i nadsvetla sa zidovima, podom i plafonom ostvaruje se pomoću MG22 profila još manjih dimenzija (2.3x2.3cm), koji prihvataju kaljeno ili laminirano staklo debljine 8 i 10mm, čime all-in-glass izgled jasno dolazi do izražaja. Uz pomoć ugaonih MR28 profila, takođe minimalnih dimenzija od samo 30x30mm, vrlo efikasno se rešavaju ugaoni spojevi od 90° i 135°, dok se za spojeve od 180° koriste XR UV otporni neoprenski profili, što u potpunosti izbacuje silikon iz upotrebe kao sredstvo za rešavanje vertikalnih spojeva stakla, a sve u cilju postizanja što bolje zvučne izolacije staklenih pregrada. U situacijama u kojima se traži povišena zvučna izolacija, preporučuje se ugradnja Stratophone laminiranih stakala sa koeficijentom zvučne izolacije od 38db.

Standardne dimenzije krila vrata iznose 0.95x2.3m i u tom slučaju vrata imaju svoj nadvratnik do pune visine pregrade. Veće visine krila od 2.3m mogu se postići postavljanjem treće ili čak četvrte šarke, uz napomenu da je maksimalna visina ovih kancelarijskih pregrada 3.0m.

Profil štoka prihvata el. prihvatnike kojima se može upravljati uz pomoć prekidača, daljinske kontrole, detektora pokreta, terminala za kontrolu pristupa, biometrijskih čitača itd. Ovakva opciona oprema u kombinaciji sa nadgradnim automatom za zatvaranje vrata podiže komfor pri upotrebi ovih vrata na maksimalan mogući nivo.

Svi profili i kompletan okov ovog sistema napravljeni su od aluminijuma, koji se može plastificirati u neku od boja po RAL karti, a staklo ukrasiti print folijama za staklo, kako bi se staklena pregrada što bolje uklopila sa enterijerom.

Više informacija o print folijama za staklo mogu se naći na linku “Print folije”.