MG 200 Stakleni Walk-in paravani

MG-200-Walk-in-stakleni-paravani

Stakleni tuš paravani nalaze primenu u velikim kupatilima, gde je prostor za tuširanje dovoljno veliki, a mogućnost prskanja vode u unutrašnjost kupatila minimalna.

Kao i kod staklenih tuš kabina i kod staklenih paravana je bitno pripremiti keramičke pločice sa odgovarajućim padovima ka slivniku ili linijskoj rešetki, koji se, po pravilu, trebaju postaviti suprotno od pravca staklenog paravana. Na ulazu u prostor tuširanja, može se postaviti i minimalni prag, kako bi sprečio eventualno zapušivanje slivnika i prelivanje vode iz prostora tuš paravana u preostali deo kupatila.

Stakleni paravani se izrađuju od kaljenog stakla debljine 8mm i 10mm, koje može biti bezbojno-providno, u boji-providno ili u boji-neprovidno. Stakleni paravani mogu biti pune visine prostorije ili određene visine (najčešće 2m), za šta je obavezna montaža stabilizatora, kako bi stakleni paravan bio bezbedan za upotrebu. Staklo paravana se postavlja u U profil koji se najčešće izrađuje od aluminijuma i u završnoj je obradi elektropolirani aluminijum. Stabilizatori se izrađuju od poliranog inoxa i njihova završna obrada je vrlo slična završnoj obradi U profila.

Nije preporučljivo postavljanje staklenih paravana u situacijama kada su ulazna drvena vrata u kupatilo u neposrednoj blizini prostora za tuširanje, jer tada može doći do kvašenja štoka ili krila drvenih vrata. Ukoliko je to slučaj, nakon izvesnog vremena krilo ili štok povećaju zapreminu u delu kvašenja i vrata se više ne mogu zatvoriti. Jedino rešenje je zamena i štoka i krila vrata, što predstavlja prilično veliku štetu. U ovakvim situacijama je poželjno kao ulazna vrata u kupatilo postaviti staklena vrata sa aluminijumskim štokom ili u prostor tuširanja postaviti tuš kabinu, kako bi se sprečilo oticanje ili prskanje vode.

Za održavanje staklene površine paravana koriste se nano premazi, uz pomoć kojih se prilikom tuširanja vrlo malo vode zadržava na staklu, što održavanje čini puno lakšim i bržim. Nanošenje nano premaza je prilično jednostavno, a trajnost prilično duga.