MG 1000 Staklene tuš kabine

MG-1000-Staklene-tus-kabine

MG staklene tuš kabine po meri

Dizajn, sigurnost i trajnost su glavne odlike savremene staklene tuš kabine. Obzirom da se ove kabine uvek izrađuju po precizno uzetim merama laserskim instrumentima, silikon je praktično izbačen iz upotrebe prilikom montaže, što značajno utiče na sam izgled tuš kabine i njeno održavanje.

Preduslov je da se keramičke pločice postave pravilno, sa odgovarajućim padovima ka slivniku ili linijskoj rešetki, koji se, po pravilu, trebaju postaviti suprotno od vrata.

Za izradu staklenih tuš kabina koristi se kaljeno staklo 8mm debljine, koje može biti:

  • Flot staklo (bezbojno - providno sa malom količinom gvožđa u sebi)
  • Extra clear staklo (bezbojno - providno bez gvožđa u sebi)
  • Parsol staklo (bojeno - providno) od kojih se najčešće koriste Bronze i Grey staklo
  • Matelux staklo (bojeno – neprovidno) od kojih se najčešće upotrebljavaju Matelux Clearvision (belo staklo), Matelux Bronze (braon staklo) i Matelux Grey (sivo staklo)

Zahvaljujući raznovrsnom okovu, ove tuš kabine se mogu izrađivati u varijantama od 90°, 135° i 180°, samo kao vrata kabine ili kao dvokrilna, trokrilna ili četvorokrilna linijska ili ugaona tuš kabina.

Obavezan deo opreme predstavlja stabilizator u gornjoj zoni čija je uloga stabilizacija fiksnih stakala. Da bi bilo bezbedno za korišćenje, svako enterijersko staklo mora biti vezano za podlogu u najmanje tri tačke.

Dihtovanje i odvod vode staklenih tuš kabina postižu se kombinacijom različitih neoprenskih dihtunga, sa ili bez magneta, koji se moraju menjati jednom godišnje kako bi tuš kabina zadržala svoju funkcionalnost.

Vrata staklene tuš kabine mogu biti opremljena obostranom ručicom ili horizontalnim držačem peškira, koji istovremeno služi i kao rukohvat sa spoljne strane vrata.

Za održavanje staklene površine koriste se nano premazi, uz pomoć kojih se prilikom tuširanja vrlo malo vode zadržava na staklu, što održavanje čini puno lakšim i bržim. Nanošenje nano premaza je prilično jednostavno, a trajnost prilično duga, bez obzira da li je u pitanju klatno ili klizna staklena tuš kabina.