DORMA BM Staklene kancelarijske pregrade

Kancelarijske staklene pregrade sa DORMA UNIVERSAL i BM vratima

Staklene pregrade sa DORMA UNIVERSAL ili DORMA BM staklenim vratima nalaze primenu pre svega u tržnim centrima kao ulazna vrata u lokale i poslovnim prostorima kao kancelarijska vrata, ali nije neuobičajena upotreba ni u rezidencijalnim prostorima, kao vrata između kuhinje i dnevne sobe.

Osnovna prednost ovog sistema jeste ukopavajući hidraulični automat koji se postavlja u pod, bez obzira od kog materijala je pod sačinjen. Uloga ukopavajućeg automata o koji se veša donja šarka vrata, osim što krilo vrata stalno drži u istom položaju, jeste i da ih automatski zatvara nakon prolaska. Automat poseduje i funkciju zadrške zatvaranja na 90°, što znači da će vrata, ako se prilikom otvaranja dovedu pod ugao od 90° u odnosu na otvor, ostati u otvorenom položaju.

Ova vrata nemaju svoj štok niti ram krila i najčešće su opremljena vertikalnim rukohvatima, koji se izrađuju od inox-a i mogu biti kutijasti ili cevasti. Tamo gde je potrebno zaključavanje najčešće se postavlja podna brava koja poseduje svoju podnu čauru u koju ulazi jezičak iz podne brave. Mogu se kombinovati i sa bravom sa kvakom, ali zbog ukopavajućeg automata kvaka postaje suvišna i nepraktična.

Prema deklaraciji, maksimalne dimenzije UNIVERSAL i BM vrata iznose 0.95x2.3m, ali u kombinaciji sa podnim automatom veće snage, mogu se izraditi i u dimenzijama od 1.1x2.7m.

Na raspolaganju je kompletna linija okova za kaljeno staklo kojim se mogu izvesti sve moguće konfiguracije staklenih pregrada. U okviru staklene pregrade mogu, osim vrata, postojati i stakleni dovratnici i staklena nadsvetla (ukoliko je visina staklene pregrade iznad 2.3m), a za izradu se koristi kaljeno staklo 10mm debljine. Kompletna pregrada se može, po želji, ukrasiti folijama za staklo, kako bi staklena pregrada bila u skladu sa enterijerom.

Više informacija o print folijama za staklo mogu se naći na linku “Print folije”.